'Peer van de Berg draagt hem en stelt met name Remkes en van Welzen in staat te schitteren'
* * * *
 Man met de Hamer / Joost Ramaer (Theaterkrant)

Erik
Erik studeerde in 2005 af aan de HKU Acteursopleiding Utrecht.
Voor de regie van zijn afstudeervoorstelling 'De zaak Alberti' ontving hij nominaties voor de Ton Lutz Prijs 2005 en de BNG Theaterprijs 2006. Na zijn opleiding was hij enkele jaren artistiek leider van zijn theatergroep Spic&Span. Daarna werkte hij o.a. met regisseurs Frank Ketelaar, Albert Jan van Rees, Ria Marks, Ko van den Bosch, Simon McBurney, Ari Deelder en Timor Steffens aan producties voor De Parade, Oerol, Lowlands, BNNVARA, Theatergroep WAK, Productiehuis Rotterdam, De Nationale Opera, Senf Theaterpartners en de Vrienden van Amstel Live.

Televisie | Film
Erik had een vaste gastrol (Michael) in Klem III. Daarnaast speelde hij in 'Instinct', de debuutfilm van Halina Reijn en de NTR Kort 'Klein' van Sanne Vogel. In Goede Tijden Slechte Tijden speelde hij advocaat Evert Govaert en ook was hij te zien in gastrollen in Captain Nova en Tot Zonsondergang. Ook maakte hij zijn opwachting in o.a. Penoza, Flikken Rotterdam, Heer & Meester, Nood, Flikken Maastricht en de Mannentester.

Stem
Erik is de vaste stem van Sigma en Jantje Beton. Daarnaast spreekt hij regelmatig audioboeken in bij Thinium. Zijn eerste klus was de 3DOC Gabbers van regisseur Wim van der Aar. Ook sprak hij in voor o.a. voor ABN AMRO, FNV, Van Lanschot, AnderZorg, Scalda, Maasstad Ziekenhuis en Toegift.nl. Hij maakt als stemacteur deel uit van House of Voice van Anne Fleur Klinkhamer.

Theater
Erik is met name bekend om de producties waarmee hij op de zomerfestivals stond. Zo speelde hij o.a. op De Parade, Oerol, Lowlands, Over het IJ en de Karavaan. Met name 'Man met de Hamer' (TG WAK), 'Buurman&Buurman XL' (Senf), 'Lost&Found' & 'Katapulta' (De Glazen Kin) zorgden voor bruisende zomers, volle theatertenten en stadspleinen in binnen- en buitenland. Tijdens zijn studie aan de Acteursopleiding richtte hij samen met dramaschrijver Enver Husicic en actrice Trudie Lute Theatergroep Spic&Span op. Zij maakten vier voorstellingen die landelijk te zien waren: 'Catch 22', 'Binnen waait de wind om het Huis', 'De zaak Alberti' en 'Baboesjka'.
Daarnaast was hij voor de Nationale Opera driemaal als poppenspeler verbonden aan de magische bewerking van 'Die Zauberflöte' van regisseur Simon McBurney. Bij Productiehuis Rotterdam speelde hij in regie van Ari Deelder in het grimmige sprookje 'Paradisus' (Schöne Welt) en hij maakte zijn opwachting in de kerstextravaganza van comedy sketch programma Boesjans.

Presentatie
In opdracht van het ministerie van Veiligheid en Justitie presenteerde Erik de Week van de Veiligheid. Ook presenteerde hij samen met Jan Joost van Gangelen de eerste editie van Event Street in Haarlem. Daarnaast werkt Erik als presentator voor verschillende evenementen bureaus, bedrijven en organisaties. Zijn inzet varieert van het hosten van een festival, quiz, congres of bedrijfspresentatie of het werken als (trainings)acteur. Zo presenteerde hij o.a. verschillende evenementen voor Netflix, Heineken, Menzis, De Nederlandse Bank, Fource, Albert Heijn, Dreft, Lenor, Red Bull, Movies that Matter, Bol & Booking.com en Vodafone.